Voor sommigen is vliegen de normaalste zaak van de wereld, terwijl het voor anderen telkens weer ontzettend spannend is. Zeker als je niet alleen je koffers als bagage meeneemt, maar ook je trouwe viervoeter in het vliegtuig of Schiphol taxi wilt meenemen. Voor grotere honden geldt meestal dat ze tijdens een rit in een taxi in een bench moeten zitten of met een vlucht in het ruim moeten reizen, terwijl kleinere honden, zoals een chihuahua, bij hun baasje of vrouwtje op schoot mogen zitten. Omdat we begrijpen dat je veel vragen hebt en wel wat advies kunt gebruiken, hebben we een aantal tips voor je, vooral als je van plan bent je hond mee te nemen in een Schiphol taxi en je vliegreis.
Vliegen met een kleine hond
Wanneer we praten over vliegen met een hond, moeten we onderscheid maken tussen grote en kleine honden. Laten we het eerst hebben over het vliegen met een kleine hond. Heb je het geluk een kleine hond te hebben? Dan mag je je verheugen! Wist je namelijk dat kleine honden gewoon mee het vliegtuig in mogen? De hond moet wel altijd onder de stoel voor je geplaatst worden. De kennel moet van zacht materiaal zijn en mag nooit gepend worden tijdens de vlucht.
Ook in een taxi naar Schiphol is het mogelijk je hond mee te nemen op schoot. Omdat niet elke taxichaufferus hier prijs op stelt zult u dit wel vooraf aan ons moeten doorgeven. Ook voor in het vliegtuig is het belangrijk om van tevoren goed te kijken naar de geldende regels. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je hond bij de ene maatschappij als klein wordt beschouwd terwijl hij bij de andere als grote hond wordt beschouwd. Je begrijpt vast dat een labradoodle op schoot niet ideaal is in een vliegtuig, maar bijvoorbeeld een boomer kan prima.
Vliegen met een grote hond
Vliegen met een kleine hond is vaak minder spannend. Dat verandert echter wanneer je een grote hond hebt. Als je bijvoorbeeld een prachtige goldendoodle hebt, is de kans groot dat deze in het ruim moet reizen en je hem pas weer ziet na de landing, net als je koffers. Het is belangrijk om voor vertrek een plek voor je viervoeter in het ruim te reserveren. Bovendien moet je hond in een kennel en moet deze kennel voldoen aan de regels van de luchtvaartmaatschappij. Voor honden met een platte neus is vervoer in het ruim bijvoorbeeld niet mogelijk, omdat ze dan last kunnen krijgen van de warmte, met alle mogelijke gevolgen van dien.
Regel de papieren
Je hond mag niet zomaar mee in het vliegtuig. In tegenstelling tot het inchecken van onze koffer, waarbij alleen naar het gewicht wordt gekeken, zijn er voor een hond andere regels. Afhankelijk van het land waar je naartoe reist, kunnen er specifieke regels gelden voor inentingen en gezondheidsverklaringen die je moet kunnen overhandigen, officieel verstrekt door de dierenarts. Het is dus aan te raden om naar de dierenarts te gaan en samen te bespreken wat er nodig is om je hond veilig mee te nemen in het vliegtuig. De dierenarts kan je ook tips geven om je hond extra te kalmeren, mocht dat nodig zijn.
Schiphol taxi en benchadvies
Als je zware bagage en je hond hebt, overweeg dan het gemak van een Schiphol taxi. Deze service kan je helpen met het vervoer van en naar de luchthaven, waardoor je reis voor zowel jou als je hond comfortabeler wordt. Het vermijdt ook gedoe met openbaar vervoer of parkeren op de luchthaven. Daarnaast is het essentieel om de juiste bench te kiezen voor je hond, zodat hij zich veilig en comfortabel voelt tijdens de reis.
We hopen dat deze tips je helpen bij het plannen van een stressvrije reis met je hond vanaf Schiphol. Mocht je nog verdere vragen hebben over Schiphol taxi’s, benches of iets anders, laat het ons gerust weten!